(foto: faksimile www.nettby.no)

Nedleggelse av Nettby stopper suksesshistorie på lerret.

Nyheten om at Nettby legges ned får konsekvenser for et storstilt norsk filmprosjekt. Produsentene bak ”Trolljegeren” og ”Max Manus” var godt i gang med ”Forbundsfellenettverket” – suksesshistorien om Nettby.

– Vi er veldig keene på å lage norske filmer som har relevans for det store utland. Fortellingen om den venneløse, men geniale mannen bak Nettby, ville vært perfekt, sier produsent Sveinung Golimo.

Nettby ble i sin tid startet av Martin Hilland, en 54-årig BI-student uten sosiale antenner. Filmen skulle ta for seg Hillands kometkarriere fra sosialt utskudd på skolen, til herre over møteplassen for alle Norges sosiale utskudd.

– Filmens dialog skulle være like skarp og presis som kommentarfeltene på Nettby, og formspråket var inspirert av Nettbys smakfulle estetikk. Med andre ord: Masse smileys med tungen ut av munnen, puppebilder og caps locken i bånn, forklarerer Golimo.

Nils Vogt hadde allerede takket ja til å spille hovedrollen, mens grunnleggeren av Napster skulle spilles av Kurt Nilsen.

– En av tragediene i det opprinnelige manuset er når Martin Hilland innser at han aldri får oppfylt sin store drøm: Et samarbeid med musikkstedet Napster. Filmen skulle likevel ende lykkelig idet Nettby endelig begynner å tjene penger på at medlemmene kjøper Nettby Max-abonnementet.

Nå er imidlertid filmplanene lagt på is, men produsentene har likevel ikke gitt opp prosjektet helt.

– Vi får avvente og se hvordan det går med Hilland framover. Han kan sikkert gjøre mye som det er verdt å filmatisere i sin nye tilværelse: Administrator i facebookgruppen ”For oss som levde gjennom Nettby”.