Skjenkekontrollen lanserer onsdag en landsdekkende aksjon. Formålet er å hindre at overstadig berusete personer danser på utesteder. Mandag kunne BA melde om en tvist mellom utestedet Calibar og skjenkekontoret i Bergen kommune etter en danseepisode.

I dag kan 5080-redaksjonen avsløre at skjenkekontrollen i Oslo kommune vurderer straffereaksjoner mot TV2-programmetSkal vi danse”. Det skjer etter at Gaute Ormåsen danset på en måte som kontrollørene beskriver som «svært beruset».

Ifølge kontrollørene som var tilstede forrige fredag, svingte Ormåsen sin dansepartner rundt i ring etter en arm og fot, mens han smilte bredt. – Å bruke mennesker som slegge er ingen ting å smile over, og viser tydelig at Ormåsen var overstadig beruset, sier den ene kontrolløren.

Kontrolløren får støtte fra Olav Skaar, leder for Oslo og Akershus skjenkekontor. – Vi har sjekket ut Ormåsen bevegelser, og i følge vårt register er det ingen danser som inneholder slike bevegelser, sier Skaar som ikke vil kommentere hva en eventuell straff vil innebære.

Verken TV2-ledelsen eller Gaute Ormåsen har villet kommentere denne saken overfor 5080-redaksjonen.