(foto: flickr.com/judybaxter)
(foto: flickr.com/judybaxter)

Kjente og kjære julesanger sunget på fæl måte.

Den trønderske smørsangeren Olav Juster lanserer nå sin egen juleplate. Platen er en samling kjente og kjære julesanger sunget på Justers sedvanlige fæle måte.

– Felles for sangene på platen er at de på tidligere utgivelser, er sunget bedre enn jeg får til. Min stil er preget av for mye vibrato og tilgjort inderlighet, forteller Juster.

Julen er en god tid for musikere av Justers kaliber.

– Vi som ikke klarer å formidle noe med musikk, og som derfor ikke aksepteres av disse plateanmelderne i Oslo, kan bruke julen til å tjene gode penger på å synge andres musikk.

Noen av norges dårligste produsenter og studiomusikere er benyttet på platen, og en grusom tv-reklame skal sendes i dagene frem mot julaften.

– Jeg håper at hvis folk setter på denne platen på lavt volum og snakker seg i mellom, at de da kanskje ikke hører at sangene er fremført av en under middels artist.

Artisten gleder seg til platen kommer på markedet, og mener han nå får betalt for de få timene han har lagt ned til øving. Selv har han følgende råd til unge musikerspirer.

– Aldri hør på dem som sier du ikke er flink med musikk! Det kan hende de har rett, men du kan i alle fall utgi din egen juleplate. Det kan ingen ta fra deg.