(skjermdump:tv2.no)

Psykiatrien: – Vi har mye å lære.

Flere reality-deltagere hevder overfor 5080.no at de ble reddet av TV-bransjen. Blant dem er tidligere Villa Medusa-deltager, Morten Giæver.

– De gjør en kjempejobb. Jeg vet ærlig talt ikke hvor jeg hadde vært hvis jeg ikke hadde fått plass på Villa Medusa, forklarer han.

Gievær synes det er svært trist at Trygve Rønningen i dag går av som programdirektør i TV3:

– Kanalen har under ham drevet en langsiktig politikk overfor de som faller utenfor psykiatrien, og har i flere år vært flink til å gi dem nødvendig alkohol.

Høyre mener dette viser hvordan private aktører kan bidra i helsevesenet.

– Når det offentlige ikke strekker til, er det flott å se hvordan private prosuksjonsselskap satser på de aller svakeste, sier Stortingsrepresentant, Torbjørn Røe Isaksen.

Det er spesielt personer som lider av narsissistiske personlighetsforstyrrelser som reality-programmene har vært flinke til å integrere i samfunnet. For bare 20 år siden var ikke denne gruppen en naturlig del av offentligheten.

Overlege ved Sandviken sykehus i Bergen, Åsgeir Langeland, innrømmer at de har noe å lære av TV-bransjen:

– Vi har nok ikke vært like aktivt ute for å fange opp skrullinger som reality-programmene har vært. Derfor har jeg nå tatt initiativ til et samarbeid med de største aktørene i bransjen. Jeg har stor tro på kombinasjonen av millionpremier og elektrosjokk.