(foto: flickr.com/wwworks)
(foto: flickr.com/wwworks)

Uheldige konsekvenser av ny dom.

Cato Strøm, administrerende direktør i Tono, reagerer på fredagens frifinnelse av Telenor i Asker og Bærum tingrett.

– Når private aktører ikke kan sperre sider som Pirate Bay, er jeg stygt redd for at jorden, slik vi kjenner den i dag, vil slutte å eksistere.

Blant de tingene Strøm reagerer mest på ved dommen, er dens totale historieløshet.

– Menneskene har levd i harmoni med opphavsretten helt tilbake til the big bang – av oss i platebransjen omtalt som «den første store hiten» – og nå kommer disse jyplingene og rokker ved livsgrunnlaget til hele… ja, kanskje ikke, hele, men store deler av universet.

Strøm er likevel ikke overrasket over at dette skjer nå.

– Mange trodde at jorden ville gå under ved overgangen til år 2000. Et minutt over tolv virket det som folk tenkte at faren var over, nå kan vi slutte å engste oss. Men det var da det begynte! Vi som lever av musikere som lever av musikk, har fått føle dette på kroppen siden da.

Han trekker også fram Mayanes gamle kalender som spår undergang ved overgangen til 2012.

– Mayane visste hva de holdt på med. De var veldig gode på astronomi og opphavsrett, og forutså etableringen av Telenor. «De feige medløperne» blir Telenor kalt i mayansk mytologi.

Ting er imidlertid ikke helsvart, skal vi tro den administrerende direktøren:

– Det finnes en vei ut, og den er like enkel som den er genial: Folk må begynne å kjøpe overprisete plater igjen, og dermed gjenopprette den kosmiske balansen.