(foto: flickr.com/eirikso)
(foto: flickr.com/eirikso)

Påminnelse til kommende generasjoner.

Det var en sjokkert bergensbefolkning som i dag våknet til nyheten om en rasert pepperkakeby. Etter at det innledende raseriet har lagt seg, innser man at det kan komme noe positivt ut av hendelsen. Planene om et pepperkakesenter er igangsatt.

– Vi jobber nå med muligheten for å bevare den ramponerte pepperkakebyen. Den kan fungere som en påminnelse til kommende generasjoner om hva fulle mennesker kan få seg til å gjøre, sier Bergens ordfører Gunnar Bakke.

For det er etter all sannsynlighet fulle mennesker som står bak hærverket. Mange ønsker nå det varslede skrekkmausoleet velkommen.

– Selv de beste mennesker kan bli fulle, og derfor er det viktig at vi får et slikt sted hvor barn og unge kan komme og se en ødelagt pepperkakeby. Da kan de kanskje forstå konsekvensene av fyll og hærverk, sier Natteravn Siri Monsen.

Monsen, som ukentlig patruljerer gatene i Bergen, har inntrykk av at Bergens befolkning ikke helt forstår farene ved å drikke alkohol.

– Jeg mener bevaring av ruinene er viktig. Vi må aldri glemme det vi følte i dag.

Oppdatering kl 17: 03: Busselskapet Tide melder at de vil opprette egne brune busser som skal gå fra busstasjonen til Galleriet.