(foto: flickr.com/doctabu)

Revolusjonerer det å ha dårlig musikksmak.

Etter mange klager på den nye funksjonen som gjør at Facebook-medlemmer kan se hva vennene deres hører på på, tar Spotify og Facebook grep:

– Vi har registrert at folk blir spammet med venners dårlige musikksmak i news feeden. Andre har også klaget over at de har mistet flere kule venner etter å ha hørt for mye på søppelmusikk, sier kommunikasjonssjef i Spotify, Jordan O’Neil tl 5080.no.

Derfor lanserer de to internettgigantene en funksjon som forteller vennene dine at du hører på god musikk, i stedet for den drittmusikken du faktisk hører på.

– Dette vil være en helt ny måte å høre musikk på! Du kan nyte dårlig musikk, samtidig som du får status i vennekretsen.

Kristian Teisen er blant dem som har prøvd applikasjonen, som er spådd å revolusjonere det å leve med dårlig musikksmak:

– I en uke nå har jeg måttet jeg sette på Spotify på lavt volum for å levere sanger til feeden på Facebook, så det skulle virke som jeg hørte på fin musikk. Samtidig hørte jeg på den musikken jeg faktisk liker på Wimp, forteller Teisen til 5080.no.

Ordningen fungerte tilfredsstillende inntil Wimp også begynte å vise Facebook-vennene hvilke sanger han hørte på.

– Da sleit jeg. Ikke bare spammet jeg alle vennene mine med sanger spilt på Wimp og Spotify samtidig, men halvparten var jo av lavest mulig kvalitet.

Kristian Teisen håper nå at Facebook kan levere lignende funksjonalitet til statusene han legger ut på nettstedet.

– Hvis de hadde laget en applikasjon som la ut interessante og fiffige statuser for meg, så kunne det virket som jeg faktisk levde et interessant liv!