(foto:flickr.com/mdu2boy)
(foto:flickr.com/mdu2boy)

Direktør Bono vil kapre yngre kunder.

Det multinasjonale musikk-konsernet U2 har besluttet at det vil ta grep for å yngre kunder. Administrerende direktør Bono mener U2 må gå veien om internettet:

– Vi vet fra markedsundersøkelser at unge er mye på nettet. Samtidig vet vi at folk som har penger til å kjøpe cd, som regel har bank-konto. Derfor tenkte vi: Hvorfor ikke avholde en konsert i en nettbank? spør direktøren retorisk.

U2 skal etter planen spille i desember i den nederlandske nettbanken, Nederlands Gemeenten. Første del av konserten vil være gratis, mens resten kan sees om man betaler en avgift på 500 euro og tegner en livsforsikring i banken. Du må også gi U2 tillatelse til å gå gjennom innholdet på maskinen din og betale for alt du har lastet ned ulovlig.

– Dette er en veldig fin måte for oss å tjene penger på. Samtidig som vi øker folks bevissthet rundt nettbanker.

Konsernet har ennå ikke helt funnet ut hvilke tekniske løsninger som skal taes i bruk, men ser for seg en løsning hvor det er enkelt å ta seg betalt, og som gir dårlig lyd og bilde.

– Det er viktig for oss å ta vare på nettets grunnleggende ide, nemlig at folk kan sitte hjemme i sin egen stue og irritere seg over bufring.

Leder i U2-fanklubben i Norge, Peder Hjelmervik, ser fram til konserten:

– Å kunne sitte hjemme og se på U2 på en skjerm blir nesten som å være på konserten og se på U2 på en skjerm! Bortsett fra at man ikke kan kjøpe dyre The Edge-hatter ved utgangen. Det trekker litt ned.