– Skal ikke skje.

En mannlig forfatter i 50-årene, som vil forbli anonym, innrømmer i dag å ha skrevet en humoristisk roman uten alvor bak.

– Det var en glipp. Jeg hadde hele tiden tenkt å gjøre det, men i det siste har jeg fått så mange henvendelser fra elever som skal skrive særemne om bøkene mine, at jeg bare utsatte og utsatte arbeidet med alvoret, forteller forfatteren som tidligere har skrevet flere underfundige romaner.

Til sin forferdelse oppdaget forfatteren i forrige uke at han hadde sendt fra seg et manus til forlaget som manglet det nødvendige alvoret. Da var det imidlertid for sent: Et stort opplag av den tvers i gjennom tullete boken var allerede sendt ut til en norsk bokklubb.

– Sånne ting skal jo ikke skje. Forfattere kan selvsagt gjøre feil, men vi i forlaget burde ha oppdaget dette, sier en representant for forlaget, som hevder at de allerede har påbegynt en gjennomgang av kontrollrutinene på huset.

Forlaget er likevel ikke bekymret for bokens mottagelse:

– Jeg tipper de fleste vil anta at det ligger et alvor bak der et sted, og vil lese romanen med det utgangspunktet. Hvem vet? Kanskje noen finner et alvor der? Hvis ikke, kan jo utgivelsen vise seg å bli svært verdifull, på samme måte som mynter med feiltrykk.

Forfatteren selv mener forglemmelsen ikke handler om at han synes det er kjedelig å arbeide med alvoret.

– Det er riktig at jeg utsatte alvoret, og det er i og for seg interessant. Men det har nok å gjøre med min manglende evne til å kommunisere med min egen far. Det er i hvert fall det forlaget har rådet meg til å si.