Det var etter å ha vært på en av utestedet Monos ukentlige lørdagskonserterkonserter, at en mann fra Oslo virkelig ble satt ut.

– Jeg var på en konsert med bergensandet Scabbies, og den begynte klokken 18. 00. De spilte i ca en time, og da de var ferdige, ruslet jeg hjemover av gammel vane.

Mannen, som er i tjueårene, forteller at han aldri har vært på konsert så tidlig før.

– Da jeg kom ut av Mono, føltes det som om klokken var nærmere tre på natten. Men i virkeligheten var den vel nærmere 19. 00.

Oslomannen sier at han han tror kroppen og hjernen, kjemisk stilte seg inn på at det var seint, i det konserten startet. – Jeg tenkte ikke så mye over hva klokken var, jeg bare handlet som om det var seint på natt.

Som vanlig etter konserter, styrte mannen rett mot første og beste kebabsjappe. Han opplyser at han ble litt overrasket over at køen var så liten og ordentlig. Klokken 19. 10 ble Oslomannen observert mens urinerte bak en container, og klokken 19. 30 skal han ha vært i taxikøen. – Heller ikke denne køen var helt som vanlig. Den var mye mindre, og da jeg forsøkte å konversere med de andre kødannerne, møtte jeg uvilje og avmålthet.

Mannen skal ha blitt svært overrasket over at hans tre år gamle datter var våken da han kom hjem, og av at hans kone laget tacos. Det skal ha oppstått en krangel på grunn av dette, som endte med at mannen raskt gikk ut av rommet, lukket døren med større kraft enn vanlig. Han entret stuen for å se på Mess TV. Heller ikke det gikk som mannen hadde forventet. – Jeg ble sittende og se på ”Kvitt eller dobbelt”, et program med altfor lange setninger så seint på kvelden.

Han ønsker å advare andre mot å gå i samme fella. – Tidlige konserter er fint nok, det, men folk bør være klar over hvilke følger dette kan få for enkelte. Det er rart at de har sluppet løs dette fenomenet uten å ha utredet skikkelig på forhånd. Min biologiske klokke ble skrudd 8- 9 timer frem, noe som resulterte i at jeg kom ni timer for tidlig på jobb på mandag. Nå har det normalisert seg , men det blir nok lenge til jeg går på en så tidlig konsert igjen, sier mannen som ikke ønsker å stå frem med fullt navn.