Skjønner ikke kritikken.

Gunnar Olsen fra Drammen liker å ha minner fra konserter han drar på. Med seg pleier han å ha et kompaktkamera han fikk i julegave i fjor.

– Jeg er veldig fotointeressert. Foto er et spennende medium fordi det er en måte å bevare minner på. Mange minner, sier Olsen til 5080.no.

Olsen stiller seg undrende til kritikken som har framkommet mot hans bruk av blits på konserter.

– Du mener det lyset som kommer når man tar bilde? Ja, det er bare for å bemerke at kameraet har lagret bildet på filmen. Det kan man ikke slå av. Da lagres ikke bildet, forklarer Olsen.

Fotografen forteller at han aldri printer ut bildene, men heller lar dem være usortert på minnekortet. Noen ganger legger han også over bildene på PC-en, til en mappe han kaller «Bilder», hvor det nå er over 15 000 usorterte bilder. For å få de beste bildene har Olsen nemlig lært at man må ta mange bilder fra ulike vinkler, og så velge ut de 150 beste.

– I foto må man ta hundrevis av bilder, for så å slette et par-tre av de som ble aller verst. Det er de de proffe gjør. Derfor må jeg passe på å ta minst 200 bilder på hver konsert, så jeg ikke går glipp av noe. Jeg lar meg ikke stoppe av folk foran meg som får epileptiske anfall.