(foto: flickr.com/cs-jay)

Argumenterer nå i Telenor Arena.

Jay-Z og Kanye West hadde ikke mer enn spilt første låt i Telenor Arena før publikummer Bjørn Olsen (165 cm) la fram et radikalt forslag.

– Det er egentlig bare sunn fornuft. For to minutter siden foreslo jeg at de absolutt laveste burde stå foran, så følger høyere og høyere folk, til de høyeste helt bakerst. Jeg har ennå ikke hørt noen motforestillinger, sier en spent Olsen på telefon fra området helt framme ved scenen.

Ifølge Olsen er det få argumenter for at høye mennesker må å stå helt framme på en konsert.

– Hva tjener de på å stå langt fremme, egentlig? De oppnår ingenting bortsett fra å blokkere sikten for sånne som meg, fortsetter Olsen, som håper å få med seg mer enn bare lyden i dag.

– Joda, det har hendt at jeg har fått et glimt av artister på konserter. Jeg husker jeg fikk sett godt på Bob Hund-vokalisten da han stage-divet på Roskildefestivalen et år.

Hovedproblemet med gjennomføringen av konserter i dag, er at kunnskapen de gamle grekerne besatt har gått i glemmeboken, hevder Olsen.

– Auditorium er genialt. Grekerne tok høyde for at mennesker har ulik høyde, forklarer han, og legger til at man ikke har funnet fremstillinger av oldtidsgrekere i fornedrende stillinger på skuldrene til kompiser.

– Man får ikke med så mye av konserten oppe på skuldrene som folk tror. Vaktene skal dessuten alltid lyse på meg med lommelykt, som om de vil vise fram for hele publikum hvor kort jeg er.