Feriebildet fra jenteturen til New York fikk 24 «likes», 8 «smileys» og kommentaren «how u doin ?» (foto: flickr.com/jin1987)

Baby vs. babe.

Det har gått noen dager siden Janne Bomo (27) fra Flaktveit i Bergen har skiftet profilbilde. Nå er det fredag, og hun ønsker å gi helgen en god start.

– Klart, jeg føler et visst press hver gang jeg skal skifte bilde. Det er jo aldri godt å si hva som gir flest likes og smileys, forteller Bomo, og blar gjennom feriebildene på pc-en.

Mens hun de første årene fikk svært god respons på bilder av hennes «søøøteste småtroll», har hun i det siste fått mange postive tilbakemeldinger på dristige profilbilder tatt på jentevorspiel.

– I romjulen la jeg ut et bilde hvor jeg poserer i solbriller og nisselue sammen med bestevenninnen min. Jeg tar henne nesten på rumpen, mens hun kikker nedi utrigningen min. Vi fikk bare såååå mange kommentarer på det. F. eks. var det en som skrev «Wow!!! Hot mama!», og en annen: «hehe grisefett bilde .. Dronningen over profilbilder. . !»

Profilbilder på Facebook betyr mye for den bergenske småbarnsmoren, siden hun legger stor vekt på hvordan hun blir oppfattet.

– Det er på en måte en del av min identidet. Folk må forstå at det går like bra med meg som det gikk på ungdomsskolen. På Facebook er det to ting som gjelder: Det er baby eller babe.

Det nærmer seg slutten på arbeidsdagen, og Bomo er nær en beslutning.

– Jeg ønsker å uttrykke de følelsene jeg bærer på akkurat nå, og nå føler jeg at det snart er heeeelg! Derfor tar jeg et bilde av min egen kløft med et shotglass mellom puppene mens jeg gjør rocketegnet. Jeg døper bildet «GiRRRRRRRRRRRlsnight! ♥», sier hun og varmer opp trutleppene.