(foto: flickr.com/mparzuchowski)
(foto: flickr.com/mparzuchowski)

– Et yrke som gir mye plager.

Carl-Kristian Skylstad lider til daglig som kunstner i Bergen. I dag har han bestemt seg for å lide litt ekstra utover kvelden.

– Ja, jeg ringte nettopp hjem og sa at jeg ville lide sent. Hvis jeg lider noen timer i kveld, har jeg spart opp nok avspaseringstimer til å ta fri på fredag, sier Skylstad til 5080.no.

Kunstneren forteller at han trenger en langhelg for å lade batteriene. Han har nemlig lidd mye i forkant av en utsillingsåpning i forrige uke.

– Det er jo en jobb som gir mye belastningsskader. Jeg sliter mye med muskelknuter i skuldrene og hodepine etter slike intensive perioder med liding.

Han synes selv han er heldig som har flexitid på jobben.

– Etter å ha levert barna i barnehagen liker jeg f.eks. å trene litt før jeg går og lider på atelietet. Er jeg i god fysisk form, kan jeg lide hardere, forklarer han, og viser oss fellesrommet hvor han av og til deltar på  jobbstrekk sammen med andre kunstnere.

Men Skylstad er helt klar på at han ikke ønsker å ta med seg lidingen hjem.

– Da jeg en periode bodde i Vestfold, likte jeg å lide på toget til og fra atelietet i Oslo. Men det er lett for at det sklir ut, og at man lider litt her og litt der, og plutselig sitter på julaften og lider unna noen store kunstneriske problemer. Nei, det er godt å være ferdig med det når man kommer hjem.