Disse meglerne i Brüssel har nettopp solgt unna det de har av aksjer. (foto: flickr.com/sandiandsteve)

Kaster seg ut vinduene.

Det var en blodrød dag på de europeiske børsene i dag, etter at det ble kjent at den norske perfomancekunstneren, Carl-Kristian Skylstad, truer med å avkle kapitalismen i en ny performance.

– Han har lovet å ryste kapitalkreftene i sine grunnvoller. Mitt råd vil være å selge så fort som mulig, sier finansanalytiker Adam Parr til 5080.no.

Skylstad har lagt ut en video på nettstedet Youtube hvor han fremmer tre krav: Mer offentlig støtte til kunstnere, større slingringsmonn for søknader som sendes inn etter søknadsfrist og billigere reiser til Berlin.

– Hvis ikke disse kravene innfris, vil jeg fremføre min performance. Og jeg advarer dere: Den er en metafor for hvordan finansinstitusjonene holder det moderne mennesket som slaver, sier Skyldstad i sin video.

Etter at videoen ble offentliggjort, raste Oslo Børs kraftig, raskt etterfulgt av de europeiske børsene. Fra London er det meldt om to børsmeglere som hoppet ut øverste etasje i LSE-bygningen.

Representanter for den norske regjeringen er nå koblet inn for å megle mellom kunstneren og finansmarkedene. Dette har ført til at Skylstad har publisert en ny uttalelse:

«Dere bør komme opp med et skikkelig tllbud innen midnatt, da går flyet mitt til Berlin. Jeg er villig til å inngå et kompromiss hvor jeg lar være å ryste kapitalismen i grunnvollene, og i stedet bare ryster det i vollene.»