(foto:flickr.com/milhouse86)
(foto:flickr.com/milhouse86)

Er alle konkursene et tegn på at festivalen ikke er liv laga?

Quart-festivalens seneste konkurs gir oss mange spørsmål. Blant dem er spørsmålet som stadig flere stiller seg, er Quart-festivalen iferd med å bli historie?

Dårlig økonomi, lave publikumstall og konkurser har til nå ikke klart å sette en stopper for festivalen, men det er grunn til å spørre seg om det virkelig er et marked for Quart. Spesielt med tanke på den dårlige publikumsoppslutningen.

Publikum er viktig for at festivaler skal tjene tilstrekkelig til å gå rundt. Og det er en kjennsgjerning at festivaler må tjene nok til å gå rundt for å overleve. At festivalen drives av en liten festglad hipsterklikk er vel og bra, men kanskje ikke nok i seg selv, til at festivalen kan satse store penger på store artister.

Klart, triksing med publikumstall hjelper dere et stykke på vei, men det er langt ifra alt som skal til for å tjene inn alle pengene dere har blåst bort.

Misforstå oss ikke: 5080posten er selvsagt veldig for at alle norske byer har rett til å arrangere festivaler med store navn, men noen må også tørre å stille de kritiske spørsmålene: Har dere penger? Har dere vett? Er dere fortsatt like trendy som da Mette-Marit var innom? Kun framtiden vil gi svar.

Vi håper alle festival-arrangører vil legge seg disse bemerkningene på minnet når de nå, om en 8 måneders tid, så smått begynner å hasteplanlegge neste sommers festivaler.