(skjermdump: Daily Telegraph)

Må glemme alt han kan om ironi.

Journalist i Dagbladet Peder Ottosen er i full gang med forberedelsene til en ny sak om den danske filmregissøren Lars von Triers nazi-uttalelser i Cannes. Med en time til deadline, har han tre kvarter på seg til å glemme alt han kan om ironi.

– Ved å overse ironien, og tolke von Trier bokstavlig, kommer jeg nærmere sakens kjerne. Da forstår man at saken ikke handler om et mislykket forsøk på å være morsom, men om en ravende gal nazist, forklarer Ottosen.

Ottosen er kjent som en ambisiøs journalist. Han er ikke mett etter å ha misforstått von Trier med vilje.

– Da jeg tidligere i dag sniffet blekk fra printeren, skjønte jeg plutselig at det ikke bare var en gal nazist som uttrykte sympati med Hitler. Det var en verdenskjent regissør som HYLLET føreren. Det gjelder å kunne fantasere mellom linjene.

Nettsaken om von Trier som hyller Hitler har gått som en kule i hele dag. Nå jobber journalisten på spreng med morgendagens vinkling.

–  Jeg har lyst å vri uttalelsene slik at von Trier ønsker flåtten velkommen som våre nye herskere. Da må jeg ikke bare glemme ironien, men pådra meg slag i hjernens språksenter.

Ansvarlig redaktør Lars Helle støtter Ottosens forsøk på å få slag:

– Researchen til mange av våre beste flåttsaker er gjort av slagpasienter, så dette har ledelsens fulle støtte. Dessuten er vi bare en slagpasient unna å bli Norges største vernete bedrift.