(foto: flickr.com/ivyfield)

Kaller det «spend as you sweep».

Apple lanserte i kveld den etterlengtede iPad 2. Blant de mange nye funksjonene er en revolusjonerende måte å tømme din egen konto på.

– Med iPad 2 vil det være mye lettere å bruke penger. Siden alle programmene er så tett integrerte, vil du nå kunne bruke penger nesten uansett hva du gjør, sier Apple-utvikler Jason Hawk til 5080.no.

iPad 2 lanserer bl.a. en ny Genius-applikasjon som skreddersyr pengebruken din.

– Genius gjør pengebruken mer målrettet. Hvis du f. eks. brukte penger i går, vil den anta at du liker å bruke penger i dag. Vi kaller det «spend as you sweep», og fungerer på den måten at Genius tapper kontoen din hver gang du berører skjermen.

Ikke nok med det: Hvis du ikke har brukt penger på en stund, går iPad 2 inn i autospend-modus, og lar deg bruke penger f.eks. mens du sitter i et møte.

– Maskinen har også innebygde sensorer som merker når du er i ferd med å våkne om morgen, og begynner å bruke penger for deg idet forlater drømmeland.

Hawk er overbevist om at denne måten å bruke penger på representerer framtiden.

– I årene framover tror jeg det vil være avgjørende å skape elegante og brukervennlige måter for våre kunder å bli blakk på.