(skjermdump: trolljeger-trailer/youtube.com)

– Internett en viktig arena for trollenes sak.

En gruppe studenter ved Høgskulen i Volda, som skulle lage et reportasje om internettrollet Zordan4President, fikk seg litt av en overraskelse.

– Vi sporet IP-adressen hans til bakenfor en av de borterste blåner i Jotunheimen. Da vi endelig kom i kontakt med ham, viste han seg å være et ekte troll, sier mediestudent Glenn Erland Trosterud til 5080.no.

Ifølge Trosterud, forklarer dette mye av internettrollets oppførsel.

– Han er mest aktiv om natten, noe som er naturlig siden han sprekker i dagslys. Dessuten er han som troll flest, sint på menneskene og dårlig til å uttrykke seg.

Trollet selv, mener forum som VG Debatt og dagbladet.no har blitt en viktig arena for å fremme trollenes sak.

– For et par tusen år siden pleide jeg å tegne hellerestinger av spinkle mennesker for å håne menneskene. Men etter at menneskene har begynt å verdsette helleristingene, har internett blitt stadig viktigere, forteller trollet i intervjuet med mediestudentene.

Spesielt er trollet sint på innvandrermenneskene om dagen.

– Dette er en mennesketype som ikke er redd for troll, siden de sjelden har hørt om oss. Hvis en av dem, bare for en gangs skyld, hadde tatt seg en tur i de dype skogene, ja, da skulle jeg vist ham.

Folklorist ved Universitetet i Oslo, Magrethe Fjellanger Årstad, er begeistret over nyheten.

– Vi har jo sett at det er stor interesse for norske eventyrfigurer i utlandet. Hvis det viser seg at det skjuler seg ekte troll bak flere norske internettroll, sitter Norge på en gullgruve.