(foto: flickr.com/robert-corr)

Fungerer bedre på nachspiel.

Activision vedtok denne uken å legge ned hele spilldivisjonen bak suksesspillet Guitar Hero.

– Det var en tung beslutning, men målgruppen har innsett det vi lenge har fryktet: Det er kulere å spille vanlig gitar, sier spillutvikler Peter Jonas.

Utgavene av tv-spillet som lar deg spille gitar med en plastgitar, har blitt stadig mer kompliserte. 5080.no har snakket med Adrian Andersen, en av landets fremste Guitar Hero-spillere. Andersen angrer på valget av instrument.

– Jeg måtte etter hvert innse at all tiden som gikk med til å lære meg «Through the Fire and Flames» av Dragonforce, kunne jeg brukt bedre. På samme tid kunne jeg lært meg denne og mange andre sanger, hadde jeg bare spilt ordentlig gitar. Dessuten ville jeg vært mye nærmere drømmen om platekontrakt, sukker Andersen.

Guitar Hero-eksperten sluttet å spille Guitar Hero for godt etter en sterk opplevelse på et nachspiel.

– Vi satt og drakk, og plutselig dro en fyr fram en gitar og begynte å spille. Men selv om han ikke så ut til å spille på mer enn easy eller medium-nivå, har jeg aldri sett noen dra så mange damer før.

Flere Guitar Hero-utøvere som 5080.no har vært i kontakt med har også funnet ut at det er langt rimeligere å late som man spiller ordentlig gitar ved å spille luftgitar.