Selvgod gruppe vil ta knekken på selvgode baksnakkerne.

Internett-fenomenet «Framsnakking» brer stadig om seg i Norge. Facebookgruppen «FRAMSNAKKING» teller nå 118 491 medlemmer.

– På Facebook møtes folk fra hele landet for å baksnakke en gruppe de virkelig hater: baksnakkerne, forteller initiativtaker til gruppen Annbjørg Gjerdrum.

Begrepet ble til etter at den glade laksen Svein Spjelkavik fra Lofoten dummet seg kraftig ut på en bygdefest, og måtte tåle mye baksnakking.

– Han fant da på ordet framsnakking, som innebærer å snakke positivt om andre mennesker, og gi baksnakkere dårlig samvittighet, sier Gjerdrum.

– Jeg vil ikke baksnakke Svein ved å fortelle hva han gjorde på den festen, men heller framsnakke ham: Takket være Svein, økte innbyggertallet i Lofoten med 5 mennesker ni måneder senere.

I alle landets kriker og kroker arrangeres det nå egne «framsnakking-parties» hvor folk møtes for å slenge dritt om hovedfiendene.

– En dag skal vi få tatt knekken på de jævla baksnakkerne. De tror de er så mye bedre enn oss! Men vi vet hvem som er best, og det er ikke dem, for å si det sånn.

Initiativtaker til den ikke fullt så populære gruppen «Baksnakking», Geir Brede, tar kritikken fra framsnakkerne med stor ro:

– Baksnakking betyr jo å slenge dritt bak noens rygg. Framsnakking må jo da bety å slenge dritt i trynet på folk. Og det er jo mye gøyere. Egentlig tror jeg at vi har felles interesser, sier Brede, som forøvrig er stefar til en av Lofotens 5 nye innbyggere.

Følg 5080 på facebook, twitter og youtube.