(foto: faksimile fra dagbladet.no)
(foto: faksimile fra dagbladet.no)

– Botoxen snakker til meg, sier Anne Kat.

Komiker Anne-Kat Hærland, også kjent fra pop-gruppen Tomboy, er tilbake igjen i rampeplyset – nå som drag-artist.

På forsiden av VG og dagbladet.no kan man i dag finne store bilder av den gamle popsangeren som nå framstår med et mer sterkt mannlig uttrykk. Årsaken til oppslagene skal være et radiointervju hvor hun hetser utseendet til Aksel Hennie og alderen til Tone Damli Aaberge:

– Det er bare så utrolig barnslig at Tone er så ung, og har du sett han typen hennes? My god! Han ser jo ut som han ikke har hår! sier Hærland til P4.

Hun mener at det er på tide at noen tar bladet fra munnen, og sier det som det er. Den unisone hyllesten av kjendisparet har ifølge Hærland gått for langt:

– Jeg er sterkt kritisk til at de har blitt kjærester. Kjendiser bør tenke godt gjennom hvem de blir sammen med. Jeg mener, botoxen min i trynet veier mer enn Tone Damli Aaberge. Noen måtte bare si dette, raser komikeren.

Ved hjelp av mange dyre operasjoner har Anne-Kat Hærland klart å bevare det utseende hun var kjent for på 80-tallet.

– Samfunnet har blitt veldig kroppsfiksert, og det har jeg tatt konsekvensene av: Jeg har sluttet å spise mat, og dermed frigjort midler til å botox og personlig trener, samt at jeg forsøker å bygge en karriere på å refse folks utseende.

For Hærland er det nå bare puppene som må bort før hun når målet sitt om å likne på en mannlig drag-artist.

Likevel innrømmer artisten at skjønnhetsoperasjonene har hatt sin pris:

– Det var litt tungt da jeg skjønte at jeg måtte bytte ut hjertet av kjøtt og blod med et av stein for å oppnå den coole, klassiske looken. Men nå tenker jeg ikke noe på det, smiler hun kaldt.

– Jeg er også plaget med at botoxen stadig vekk prater til meg, og krever at jeg må være stygg i munnen, avslutter Hærland som for tiden planlegger å sette opp et show, «Mitt liv med en dragartist» hvor botoxen spiller hovedrollen.