Selv ikke etter å ha vært tema på Dagsnytt 18 på NRK P2, har debatten blitt noe viktigere. (skjermdump: nrk.no)

– Kan skyldes hva som diskuteres.

Debatten om hvor det nye Munch-museet skal ligge har rast siden 2008. Selv om mange intelligente mennesker mener veldig mye om saken, er den fortsatt ikke viktig.

– Jeg prøver, jeg. Skriver kronikker, gjør resarch og stiller opp i debattprogrammer med alvorlig mine, men det hjelper bare ikke. Det er og blir en fillesak, sukker musiker og komponist Ketil Bjørnstad.

Bjørnstad synes det er synd at nettopp denne lokaliseringsdebatten er så totalt meningsløs.

– Ja, det er leit, siden jeg har så sterke meninger om saken.

Diskusjonene har foregått i seriøse aviser og viktige programmer på TV, uten at saken har blitt noe viktigere av den grunn.

Kulturkommentator i P2, Agnes Moxnes, mener roten til problemet ligger i hva som diskuteres, og ikke i formen som diskusjonen har fått.

– Vi diskuterer jo ikke OM vi skal ha et Munch-museeum. Det hadde kanskje vært litt viktig. Vi debatterer hvilke av de tre gode alternativene vi skal velge. Alle alternativene innenfor en radius på noen på kilometer.

Redaktør i musikkbladet Puls, Arild Rønsen, har imidlertid ikke noe imot at debatten er så uviktig.

– Skal jeg være helt ærlig, vet jeg ikke alltid om jeg sitter på pub eller i et radiostudio og diskuterer. Og jeg er ofte usikker på om vi snakker om museums-alternativene eller hvilken Beatles-plate som er best. Men moro er det!