(foto: flickr.com/elpollogrande)

Frykter for sjangerens rykte.

Sinnene er i kok i Death Metal-verden etter at det ble avslørt at sangen «Progenies of the Great Apocalypse» av Dimmu Borgir har flere fine elementer når man spiller den baklengs.

– Den er faktisk ganske kul. Også sier teksten mye meningsfullt om det å være menneske, raser vokalist i Enslaved, Grutle Kjellson, til 5080.no etter å ha hørt den spilt baklengs.

Sangen har, i sin baklengsversjon, blitt spilt på flere nattklubber i Oslo i helgen, og den har allerede blitt nominert til neste års Spellemann for årets hit.

– Jeg er rett og slett sjokkert over at bandet står for verdier som deles av de brede 9 til 5-lagene av befolkningen. Jeg frykter for hele sjangerens rykte, sier Joseph Radcliffe, programleder i radioprogrammet Morning Inferno

Han frykter at bandet vil nå ut til nye grupper.

– Det bør ringe en bjelle når de som liker låten din, har gode karakterer i kroppsøving, og ikke er italienere eller østeuropeere som bruker for mye tid på nettet.

Bandet selv vil ikke kommentere saken, men sier via sin manager at det hele er tilfeldig, og at de aldri mente å glede noen med musikken. Kjellson i Enslaved kjøper ikke den forklaringen:

– De handsclapene er ikke tilfeldige. Dette er et band som forsøker å påvirke sårbar ungdom til å gi avkall på mørke krefter.