(foto: flickr.com/47520412@N03)

Lei av å stemples som stempler.

Debatten om debatten om 22. juli har de siste ukene blitt kraftig opphetet. Nå går debattanter på høyre- og venstresiden ut mot det de omtaler som «sjikanering» fra ytterste sentrum av politikken.

– Det toppet seg med Kjetil Rolness’ kommentar på lørdag. Jeg er så lei av merkelappen ekstremist, og sammenliknet med de folka på ytterste høyre, sier SVs Snorre Valen til 5080.no.

Stortingsrepresentanten opplever det som svært vanskelig å bli stemplet som en «stempler».

– Å stemple noen er noe av det verste man kan gjøre i en debatt – det har Rolness selv sagt –  og da synes jeg han skal holde seg for god til å stemple andre.

Også den innvandringsfiendlige bloggeren Fjordmann, har opplevd debattklimaet som tøft.

– Ikke bare har jeg blitt sammenliknet med kulturmarxister, men retorikken min har også blitt sammenliknet med radikale muslimers. Det er en form for demonisering som jeg tidligere bare har sett blant kulturmarxister og radikale muslimer, sier Peder Are Nøstvold Jensen om det ekstreme sentrum.

Kjetil Rolness er lei seg hvis noen av partene føler seg sjikanert, men fastholder at sentrumsmerkelappene er de beste.

– Ytterpunktene tar alltid feil. Fører muslimsk innvandring til at Norge går til grunne, eller gjør den det ikke? Sannheten ligger nok et sted midt i mellom: Vi går litt til grunne.