(foto: flickr.com/huffstutterrobertl)

– Har flere skribenter med mer fritid.

Det digitale oppslagsverket Wikipedia har besluttet å legge inn årene. Grunnen er den harde konkurransen fra nettsidene Kvinneguiden, Barnimagen og Snartmamma.

– Vi klarer rett og slett ikke dekke alle områdene disse nettsidene dekker. I tillegg til å innholde informasjon om alt fra åpningstider til flekkfjerningstips, produseres innholdet deres av mange flere engasjerte skribenter med mye mer fritid, skriver Wikipedia-grunnlegger Jimmy Wales i en pressemelding publisert i dag på Kvinneguiden.

5080.nos teknologiekspert, Eirik Arnstad, er delvis enig med begrunnelsen til Wales.

– Det stemmer nok at litt for mange Wikipedia-skribenter har jobber. Men Kvinneguiden baserer seg også på fremtidens uttrykksform med utstrakt bruk av emoticons, utropstegn og raljerende kommentarer om uvitende spørsmålsmålsstillere i diskusjonstrådene, hevder han.

Arnstad viser til at etter at Wales la ut pressemeldingen på Kvinneguiden, ble han overøst med klemme- og trøste-smileys og beskjeder om at han var «domm i skalen».

Også nettgiganten Google sliter mot Kvinneguiden, ettersom stadig flere går direkte til Kvinneguiden og søker, i stedet for å ta steget om Googles søkemotor. Google-sjef Eric Schmidt, har imidlertid forberedt seg på framtiden:

– I løpet av februar kommer vi til å lansere KvinneGoogle Plus. Det er akkurat som Kvinneguiden, bare med færre brukere og en hang out-sone. Ingen skal fortelle meg at vi ikke følger med i utviklingen.