Denne artikkelen er produsert av 5080s søndagsmagasinredaksjon

Mens krigen raser på Gaza-stripen, lider norske jøder. Et av de største problemene i Norge i dag, er den voksende antisemittismen. 5080posten har møtt en norsk jøde som hevder tilværelsen har blitt uutholdelig.

”Karl” ønsker å være anonym. Han takler ikke at nordmenn vet at han er jøde. Spesielt ikke nå som avisene er fulle av nyheter om krigen i Palestina. – Det er helt forferdelig. Når folk får vite at jeg er jøde, vil de alltid vite hva jeg synes om krigen. Og når jeg da forsvarer nedslaktingen og lemlestingen av sivile, rynker de alltid kraftig på nesen, og vil diskutere engasjert videre. Jeg får inntrykk av at de er sterkt uenige med meg, sier Karl.

Som om ikke det var nok, har underlige ting begynt å skje med Karls morgenaviser. – Jeg har alltid fått Aftenposten på døren, men i går og for to dager siden, lå den i postkassen. Jeg er overbevist om at dette ikke hadde hendt med en araber, sukker Karl.

Karl, som bor i en bygård i Oslo, kan også opplyse om at naboen i morges hadde høylydt sex bare for å markere sin motstand mot jødene. – Antisemittisme kan uttrykkes på svært mange måter. Nordmenn har blitt grusomt kreative, sier en ulykkelig Karl.