Dette kan snart bli hverdagen i Oslo. (flickr.com/visitoslo)

Legger forholdene til rette.

VM-stemningen i Oslo har ennå ikke lagt seg. Under mesterskapet var atmosfæren spesielt god i Holmenkollen, mye takket være de mange trønderne som oppholdt seg der.

– Trønderne laget fantastisk Oslo-reklame, både i og rundt løypene. Jeg tror noe av det smarteste vi kan gjøre er å beholde trønderne i hovedstaden, sier ordfører Fabian Stang til 5080.no.

Han har allerede begynt å legge forholdene til rette for at trønderne skal trives i Nordmarka.

– Fra tidligere besøk vet vi at trøndere har et spesielt forhold til knekte staver. Akkurat nå står 50 rekrutter i Nordmarka og knekker for harde livet. De første hjemmebrentapparatene skal innstaleres i løpet av morgendagen, og vi er i samtaler med Adecco om utplassering av et par treige svensker som trønderne kan spurte fra.

Ordføreren er heller ikke fremmed for å la det entusiastiske folkeslaget komme ned til sentrum, og synge på Universitetsplassen fra tid til annen.

– Det er veldig hyggelig om de kommer ned til sentrum, men det er fint hvis de unngår å kjøre t-bane når Oslo-folk skal på arbeidet.

FrP reagerer på en egen trønderkoloni i Oslo:

– Det er uheldig å blande kulturer på denne måten. Vi har flere ekspempler på skadevirkningene ved å la trøndere være for lenge i hovedstaden, sier leder Siv Jensen, og viser bl.a. til Bjarne Håkon Hanssen.

UD har også registrert trøndernes evne til å markedsføre Norge, og vurderer om Kongefamilien skal ha med seg en sørpefull trøndertrupp når de åper dører for næringslivet rundt om i verden.