Ole Fredrik Lindbom drikker ikke Hansa i dag, fordi det er forbeholdt midtsommer hvor vi feirer St. Hansa. (foto: flickr.com/whatchumean)
Ole Fredrik Lindbom drikker ikke Hansa i dag, fordi det er forbeholdt midtsommer hvor vi feirer St. Hansa. (foto: flickr.com/whatchumean)

Samboer bekrefter.

Det går mot midnatt og dermed slutten på Kristi himmelfartsdag – eller «himmelspretten» som Ole Fredrik Lindbom har kalt den mange, mange ganger i dag.

– Hvert år pleier jeg å si til Robert i kassa på Statoil at i dag er det jo spretten. Han husker aldri hva jeg mener med det, og spør «hva mener du med det?» Og så svarer jeg «Himmelspretten, vel!» ler Lindbom.

For ham er dette en av årets viktigste helligdager, ettersom han kan stille med ferdige morsomheter, spesiallaget for dagen.

– Det vanlige er jo å kalle dette for Kristi himmelfartsdag, men jeg er ikke helt A4. Jeg kaller nemlig dagen for himmelspretten. Dagen hvor Jesus spratt opp til himmelen! Skjønner?

– Han (Jesus, red. anm.) hadde sikkert så god fart at han ennå ikke har kommet ned igjen, tror Lindbom, og gjentar det siste poenget, i tilfelle ikke alle fikk det med seg.

Mens Lindbom tar seg en slurk av halvliteren, forklarer samboer Liva Revheim at hun har talt 52 ganger hvor mannen hennes har forsøkt å være vittig ved å si «himmelspretten» i dag.

– Over halvparten av dem har kommet etter at han tok sin første øl for et par timer siden. Og i over 20 av tilfellene er det bare jeg som har hørt ham si det.

Lindbom vedgår at det er litt vemodig å tenke på at dagen snart er over, men velger å se fremover mot dagen på søndag.

– Da planlegger jeg å synge nasjonalsangen med en liten vri. I stedet for den vanlige teksten om at vi elsker dette landet som det stiger frem, skal jeg synge: «Ja, vi elsker kjøtt og pølser, gammalost og smør». Da vil alle synes jeg er så herlig at de skulle ønske de gikk i tog for meg, blunker Lindbom.