Skjermdump: tv2.no

Dannelsen av den nye Superligaen har vakt sterke reaksjoner. Nå varsler alle som ikke har klart å ta et tydelig standpunkt om boikott av Qatar-VM, at de vil boikotte Superligaen.

– Nå er det over for meg! Jeg ønsker ikke å støtte en sport som til gir blanke i verden rundt, raser Viasat-kommentator Jan Åge Fjørtoft, som ikke har villet boikotte Fotball-VM i Qatar.

To ulike saker

Han mener en boikott av Superligaen og boikott av fotball-VM i Qatar er to ulike saker. 

– Det kan ikke sammenlignes. Det ene er jo et angrep på hele fotballfamilien, på selve fotballens grunnidé. Jeg klarer ikke se på en Superliga som bryter med alt jeg står for. Det andre handler om angrep på menneskerettighetene, og da har jeg større tro på å påvirke innenfra, slår han fast, før han utdyper: 

– Det vil si: Jeg kan se på Qatar-VM mens jeg legger press på FIFA. Det lover jeg, jeg kommer til å legge press under både kvartfinalene, semiene og de spennende straffesparkkonkurransene, helt fram til finalen.

Han får støtte av TV2s fotballekspert Erik Thorstvedt. 

– I Superligaen er det pengene som rår. Fram til nå har jo sjarmen med fotball vært at alle kan klatre til topps, uavhengig av forutsetningene. Selv et fattig lite land som Qatar kan en dag arrangere VM, forklarer han. 

Arbeidernes sport

– Fotball er jo en arbeiderklassesport. Og de som virkelig fortjener et mesterskap er jo arbeiderne som blør for stadionet de bygger. En boikott vil ramme dem hardest.

Supportere over hele verden har rast dannelsen av Superligaen, som de mener ødelegger sporten de elsker. Som en Liverpool-supporter uttrykte det til Sky Sports:

– En ting er å ødelegge mennesker, som FIFA har gjort i lang tid. Men når du går løs på sporten vår, da angriper du ekte lidenskap og ekte Gazprom-reklamer.