(foto: flickr.com/angelicaflores)
(foto: flickr.com/angelicaflores)

Forstår at tante Johanna har brukt lang tid på den.

Veslevoksne Helge Jensen (14) gjorde som forventet av ham, og takket pent sin onkel og tante for ullgenseren han fikk i kveld.

– Han er sånn en fin ung mann. Jeg var litt usikker siden jeg ikke har peiling på siste mote og sånt, men han så heldigvis ut til å like den, sier tante Johanna som selv har strikket genseren.

Johanna visste at Helge liker fotball, og hadde derfor strøket et fotballmerke på genseren. Hun tror det var fotballen nevøen falt for.

– Han fikk en fotball med Manchester United-logoen, siden Manchester United er det beste laget, forklarer Johanna.

Helge Jensen, som ikke fikk noen av de tv-spillene han ønsket seg, klarte å holde skuffelsen inne og trakk seg tilbake til rommet for å gråte.

– Jeg sluttet å spille fotball for lenge siden, og dessuten heier jeg mest på Liverpool, betror Helge til 5080posten.

Han akter likevel å gå med genseren på 1. juledag når hele familien samles til juleselskap.

– Tante Johanna har tydeligvis brukt lang tid på å lage genseren, og hun vil sikkert bli glad for å se at jeg bruker den, sier den snusfornuftige 14-åringen.

Tante Johanna er likevel mest fornøyd med at hun klarte å overtale onkel Svein fra å kjøpe Playstation 3-spillet Helge hadde skrevet på ønskelisten.

– Dette bare viser at han ikke har peiling. Aldri om Svein får kjøpe gaver til Helge igjen, sier en selvsikker tante Johanna.