(foto: flickr.com/feuilllu)

Åpenbarte seg i går kveld.

I går kveld, norsk tid, bestemte den allmektige Gud å avslutte alle spekulasjoner om han finnes eller ikke, ved å åpenbare seg for verden i ørkenen i Egypt.

Det tok likevel noen timer før verden fikk med seg Guds åpenbaring. Ikke før han ble invitert som gjest til Oprah Winfreys talk show litt senere på dagen, ble åpenbaringen en nyhet.

I programmet redegjorde Gud for de viktigste punktene i sin lære.

– Jeg står fast ved at menneskene ikke bør spise skalldyr. Det er en grunn til at det står i Bibelen. Jeg synes de er så ekle, sa Gud.

Sammen med Oprah pratet den allmektige også en del om kjærlighetsbudskapet.

– Å vende det andre kinnet til er en god leveregel. Menneskene bør praktisere dette i de fleste situasjoner, bortsett fra mot homofile. De fortjener å steines, noe jeg har understreket ettertrykkelig i Bibelen.

Gud uttrykte videre bekymring for den økende tendensen blant jordens befolkning til å arbeide på søndagene.

– Jeg må innrømme at jeg blir ganske irritert når jeg ser at folk som ikke holder sabbaten hellig får leve. De skal straffes med døden. Heldigvis vet jeg at de alle ender i helvete.

Vår allvitende herre stilte seg uforstående til dem som uttrykte skuffelse over at han selv fulgte Bibelen så bokstavelig.

– Hva forventet dere? Har dere noen som helst holdepunkter for at jeg skulle være en liberal hippie-Gud? Nei. Bibelen er klar på at jeg er en humørsyk, illsint og selvmotsigende skaper. Hvis dere ikke liker det, får dere skape deres eget univers.