Skjermbilde 2016-08-29 kl. 15.08.41
(flickr.com/pasukaru)

– Er noe morsomt med statusfallet.

På grunn av den tørre forsommeren er det i år vepseår. Nå i slutten av august har vepsene befruktet dronningen og beveger seg ut der det er flest folk.

– Vi vil ha sukker, rett og slett for å holde oss i live. Og så må jeg tilstå at vi også går etter fedre som ser morsomme når de veiver med armer og bein, forklarer en veps som 5080.no har vært i kontakt med.

Til tross for at flere har hatt en mistanke om preferansen for fedre, er det første gang noen i vepsemiljøet innrømmer at klossete fedre er et mål.

– Det er noe med statusfallet som er så festlig. Og den raske forvandlingen fra mørk og selvsikker stemme til lys, hysterisk roping, fortsetter vepsen, og minnes en episode fra i morges.

– Pappaen sto der og bare: «Nei, t-banen går ikke før om tre minutter. Jeg har sjekket… uææææ en veps!»

Ifølge vepsen er også sensommeren en ideell tid siden mange fedre begynner å bli dorske og livstrøtte.

– De er ikke på alerten som på våren og vi kommer tettere innpå dem. Noen ganger kommer vi også innenfor skjorteermene og det er da det blir virkelig gøy. Hvis de ikke hadde svetteringer før det, får de det i alle fall da.

Biolog Beate Bakkeby Moe bekrefter at vepsen blir mer nærgående på denne tiden av året,  men mener likevel at man trygt kan spise ute.

– Bare husk å dekke til maten og far. Og sett gjerne far på et lite trillebord noen meter unna spisebordet. Da holder vepsen seg unna, og dere kan få dere en god latter.