(foto: flickr.com/chrishunkeler)
(foto: flickr.com/chrishunkeler)

Stod 15 minutter i stemmeavlukket.

Ole Martin Kjøkkelvik har akkurat avlagt stemme i lokalvalget i sin hjemby Kristiansund. Selv er han ganske sikker på at han klarte å kumulere.

– Jeg mener det er en viktig del av valgsystemet at man faktisk har mulighet til å kumulere. Derfor har jeg gjort et ærlig forsøk på å kumulere, og føler meg trygg på at det gikk bra til slutt, forklarer Kjøkkelvik til 5080.no.

– Jeg krysset av noen navn, og så førte jeg dem på ved siden av slik at det ikke skulle være noen tvil. Jeg har altså både gitt slengere og kumulert, eller så har jeg bare gjort en ting, hvis det er sånn at slenging og kumulering er det samme. Da har jeg i så fall dobbelkumulert eller dobbelslengt.

Velgeren brukte over 15 minutter inne i stemmeavlukket før han endte opp med utfylle stemmeseddelen i overensstemmelse med slik Kjøkkelvik oppfatter at skal kumulere.

– Jeg ble ganske svett i hendene da en av valgfunksjonærene kom og spurte om det gikk bra. Derfor klarte jeg ikke klarte å holde pennen skikkelig, noe som gikk litt utover håndskriften. Men jeg er ganske sikker på at de klarer å lese det. Jeg kan jo ikke være den eneste som kumulerer i dette landet.

I tilfelle det skulle vise seg at Kjøkkelvik har gjort noe feil, skrev velgeren ned sitt eget telefonummer på stemmeseddelen med oppfodring om at stemmetellerne kan ringe ham og spørre i løpet av natten.

– Jeg kommer nok ikke til å si hvilket parti jeg har stemt på, men jeg kan si hvem jeg har forsøkt å kumulere. Såvidt jeg vet har vi bare hemmelig valg i dette landet, ikke hemmelig kumulering.