FORNØYD: Støre tror nå det vil bli lettere å ha to tanker i hodet på en gang (flickr.com/utenriksdept)

Støre er fornøyd. 

Norsk språkråd lanserte i dag nye retningslinjer for det norske språket. I retningslinjene heter det blant annet at uttrykket «det er viktig/greit å ha to tanker i hodet på en gang» kan erstatte «det er viktig/greit å ha ingen tanker i hodet».

– I dagligtalen har disse uttrykkene fått samme betydning. Vi ser f.eks. at svært få politikere sier at man må ha to tanker i hodet på en gang, når de egentlig mener at de ikke har noen tanker i hodet, forklarer Joralf Tvedegård i Norsk Språkråd.

Flere politikere 5080.no har vært i kontakt med, ønsker endringene velkommen.

– Det hender ofte at jeg ikke klarer å bestemme meg, og da høres det mye smartere ut å si at man må ha to tanker i hodet på en gang, enn at jeg ikke har noen mening, sier Jonas Gahr Støre.

Han tror de nye retningslinjene vil gjøre det lettere å ha to tanker i hodet på en gang.

– Jeg tenker to ting: På den ene siden må det være lov å ha to tanker i hodet på en gang uten at man nødvendigvis er tom for ideer. Men samtidig må man kunne si at det er viktig å ha to tanker i hodet på en gang når man ikke har noen tanker i hodet.

I de nye retningslinjene anfebaler også Språkrådet at «Vi må gjøre flere ting samtidig», betyr det samme som «Vi må bare fortsette som før».