Sverdrup mener toppolitikerne må høre på de politiske kommentatorene før de politiske kommentatorene ytrer seg. (foto: flickr.com/gwinnettcountypubliclibrary)
– Dobbeltmoralistisk.

– Det er direkte dobbeltmoralistisk at Vesten nå plutselig begynner å bry seg om befolkningen i Libya, skriver Johannes Sverdrup som plutselig har begynt å bry seg om befolkningen i Libya.

I sin jobb som politisk kommentator i Adressavisa, hevder Sverdrup det er viktig å kunne påpeke «bjelken i andres øyne».

– Vesten opptrer svært hyklersk. Gadaffi har jo vært en grusom diktator i alle år, forklarer Sverdrup som nylig oppdaget at Gadaffi har vært en grusom diktator i alle år.

På lederplass har han i det siste brukt mye tid på å trekke historiske paralleller.

– Det er ikke første gangen Vesten har vært lovlig sent ute med å fordømme en diktator. Da er det viktig at sånne som meg kan være lovlig sent ute med å fordømme den lovlig sene fordømmelsen av en diktator.

Ifølge Sverdrup er det lite som tyder på at Vesten vil lære.

– Toppolitikerne reagerer bare når media er tilstede for å dokumentere overgrepene. Heldigvis er vi i media flinke til å reagere på overgrepene når politikerne ikke reagerer fordi vi ikke er tilstede for å dokumentere overgrepene.