(foto: flickr.com/pregero)

Tendenser til «hollandsk syke».

– Vi må være såpass ærlige og innrømme at det har vært lite nytenkning i denne bransjen, sier Slaven Kanchelskis, torpedo i den øst-europeiske banden «East Beast».

Bakgrunnen for Kanchelskis uttalelser er justisminister Knut Storbergets ønske om å forby utenlandsk tigging. Kanchelskis er en av dem som mener at de enorme tiggeinntektene har blitt en sovepute for den organiserte kriminaliteten.

– Det er noe som heter «hollandsk syke». Dette er økonomisk problem som oppstår når man hviler for mye på én inntektskilde. Denne økonomiske sykdommen hindrer nytenkning, og det har vært tendenser til en slik tilstand i den norgesbaserte mafiaen.

Nå mener den erfarne torpedoen at mafiaen må bruke regjeringens varslede tiggeforbud konstruktivt, og starte en prosess mot en mer offensiv kriminalitet.

– Framtiden tror jeg ligger i den nye teknologien. Det er i svindel på nett og kredittkortsvindel de virkelig store pengene ligger. Samtidig må vi bli enda råere i vår satsing på ren vinningkriminalitet, et område vi har forsømt i årrekke.

Følg 5080 på facebook, twitter og youtube.