Selv ikke innføring av karensdager kan få denne mannen tilbake på jobb (foto: flickr.com/venstresida)
Selv ikke innføring av karensdager kan få denne mannen tilbake på jobb (foto: flickr.com/venstresida)

– Kronisk offer.

Avtroppende leder i Oslo FrP, Christian Tybring Gjedde, var på god vei mot toppen av norsk politikk. Så ble han rammet av kraftig kritikk.

– Jeg trodde først jeg bare kunne sove det av meg, at det var en liten forkjølelse. Men det gikk ikke over. Jeg oppsøkte legen som lyttet på meg og konstaterte dobbeltsidig kritikk, forteller Tybring Gjedde til 5080.no.

Etter en fire ukers antibiotikakur, trodde Oslo-politikeren at sykdomsdramaet var over. Så smalt det igjen.

– I kjølvannet av uttalelsene fra museumsdirektør Pontus Kyander, oppdaget man en kritikk i mageregionen. Først trodde legene det var en godartet kritikk, men FrP-legenes undersøkelser viste at den var ondartet.

Tybring Gjedde er nemlig en av de få i Norge som er et kronisk offer. Det gjør ham svært sårbar for kritikk av alle slag, til og med kritikk som ikke rammer ham selv.

– Det er et problem for meg som politiker. Jeg kan ikke engang gå inn i et studio hvor det nettopp har vært kritikk, uten at jeg blir dårlig. Øynene hovner opp, og jeg får anfall av Tourettes syndrom, sier Gjedde.

Etter en lang kamp mot kritikken, viser det seg nå at den har spredd seg til lymfekjertlene. Prognosene er ikke gode.

– Legene sier at jeg har maks 5-6 kronikker igjen. Dessuten har jeg nylig fått konstatert fremskredet kultursvik. Hvis ikke kritikken tar knekken på meg, vil flerkulturen rive meg i filler.