(foto: flickr.com/myklroventine)

#slotnæsfail.

I fredagens utgave av Morgenbladet tar debattredaktør Marit K. Slotnæs et oppgjør med det hun oppfatter som etablerte sannheter om sosiale medier.

Sosiale medier-ekspert Eirik Arnstad er blant dem som har latt seg provosere av kritikken. Ifølge Arnstad er Slotnæs kommentar fullstendig i utakt med den rådende oppfatningen blant norske opinionsdannere.

– Dette er stikk i strid med det flertallet av viktige samfunnsdebattanter på Twitter står for. Man trenger bare se på hvor mange retweets jeg fikk på min #slotnæsfail-kommentar for å se at jeg har bred støtte.

Slotnæs skriver i sin kommentar at sosiale medier har blitt arenaer hvor likesinnede finner sammen og forsterker hverandres meninger i stedet for å skape reell debatt. Dette er Arnstad sterkt uenig i:

– Jeg følger flere Twitter-kritiske twitrere, blant annet min mor. Hun har ikke skrevet noe der siden 12. mars, noe jeg tar som en bekreftelse på at jeg har rett.

I det hele tatt er det vanskelig for twitrerne å ta Slotnæs kritikk alvorlig, da hun uttrykker seg på langt mer enn 140 tegn.

– Vi er åpne for kritikk, men da må det være på et mikronivå.

Følg 5080 på facebook, twitter og youtube.