(foto:flickr.com/mikeblogs)
(foto:flickr.com/mikeblogs)

Dataprogram forhåndsproduserer meldinger for neste år.

Den norskspråklige delen av twitter lå flere timer nede i går kveld. En talsmann for nettsiden hevder overfor 5080posten at trøbbelet skyldtes forlegger William Nygårds årlige hagefest:

– 150 av de 200 aktive norske twitrerne befant seg samtidig på Aschehougs fest. De resterende 50 norske twitrerne forholdt seg i går inaktive da de ikke kunne videresende meldinger fra det selvdyrkende flertallet, sier Shawn McGee i Twitter.

McGee beklager at nettsiden ikke har rutiner for slike hendelser:

– Vi var dessverre ikke forberedt på dette. Fra USA kjenner vi til at det har blitt arrangert twitter-treff i ny og ne, men ingen har noensinne rammet nettsiden på liknende måte.

Til neste års hagefest lover imidlertid twitter at de skal være forberedt på det som måtte komme:

– I dag har vi kjørt bl. a. VGAnders,mariesimonsen og astridmelands tweets gjennom et dataprogram som forhåndsproduserer twittermeldinger som kan publiseres til neste år. VGAnders er lettest siden vi da bare trenger å skrive om at han har befunnet seg på et sted i USA, f. eks: «Sitter på Starbucks, hører på Dave Matthews og prøvesmaker den nye frappuccinoen.» Eller: «Yes, ledig plass på tuben. Føler meg like priviligert som en Kennedy».

Mariesimonsen skal være vanskeligere siden hun som regel twitrer om aktuelle saker.

– Hun er vanskelig, men likevel ikke vanskelig, i og med at hun er rimelig forutsigbar. For brukeren mariesimonsen kan vi f.eks skrive «@KnutOlavAmas Greit nok, men gjelder det for alle? Og hva med dem det ikke gjelder for?»

Den største utfordringen blir astridmeland hvor dataprogrammet må koke i hop noe unøyaktig drit.

– Datamaskiner er ikke bygget for den slags, hvilket medfører at vi må gjøre det manuelt. Det er i grunnen ganske gøy å gjøre som en drikkelek, smiler Shawn McGee.