(foto: faksimile tv2.no)

– Har gode forutsetninger for å…

Nyheten om snikskytteren som skyter innvandrere i Malmö, ryster verden. TV2 har derfor valgt å sende avgårde et kompetent nyhetsteam for å dekke saken.

– Vi har gode erfaringer med reporter Kadafi Zaman fra da han rapporterte fra Afghanistan. Hans innvandrerbakgrunn gjorde at han kunne arbeide tryggere enn mange av hans kollegaer. Vi valgte å sende Zaman til Malmö i håp om at hans bakgrunn kan føre til…, sier nyhetsredaktør Kjell Øvre Helland før han plutselig blir avbrutt av et rusk i halsen.

Helland forklarer at innvandrerreportere er nyttige for kanalen. F. eks. er det lettere for Zaman å gå til hardt angrep på innvandrerorganisasjoner enn det er for andre TV2-journalister.

– Vi ser jo også det i Malmö-saken hvor… Zaman har større forutsetninger for… eh… å oppnå kontakt med…, hevder Helland før han må en kjapp tur på toalettet.

Nyhetsredaktøren frykter ikke for Zamans sikkerhet, selv om morderen fremdeles går løs i gatene.

– Hvis Zaman skulle bli skutt, midt i en direktesending – f. eks. under 21-nyhetene, og kameramannen fortsetter å filme – ville det for TV2 betydd… eh…, sier Helland før hodet forsvinner ned i genseren.