(skjermdump: tv2.no)

Sammenfalt ikke med amerikansk valgnatt.

Anker i TV 2 Nyhetskanalen, Espen Fiveland, puster ut etter en lang natt med dekning av det amerikanske presidentvalget. I kveld er han fornøyd med å ha kommet seg gjennom natten, men klarer ikke la være å komme på ting han kunne pratet om under sendingen.

– Da jeg stod og pusset tennene i morges etter å ha kommet hjem, kom jeg på at det også er valg i Kina. Vi kunne jo ha pratet masse om hvordan de to nye supermaktlederne ville stå til hverandre, i stedet for å snakke enda en gang om de valgmennene, sier Fiveland til 5080.no.

Fiveland innrømmer at det var noen tunge timer etter midnatt hvor han og medprogramleder Sturla Dyregrov slet med å holde praten i gang. Nå får han stadig nye ideer.

– På do i sted tenkte jeg at det i timene mellom kl 3 og 4, hadde vært gøyere å snakke om hvem Obama ville ringe først etter valget, enn den nye twitterkontoen min. Og akkurat nå merker jeg at det hadde vært gøyere å snakke om alt som hadde vært gøyere å snakke om.

På grunn av den store tidsforskjellen mellom Norge og USA, sammenfalt ikke TV 2s valgnatt med USAs valgnatt.

– Det var jo derfor vi hadde kjøpt inn den dyre skjermen, så vi kunne prate om noe midt på natten i timene før den egentlige valgnatten. Men jeg er veldig glad for at vi klarte å annonsere Obama som vinner like før valgnatten ble til valgmorgen.

Se 5080 Nyhetskanalens oppsummering av oppsummeringen valget. Torsdag kl 22.20 på NRK3.