(Foto: flickr.com/jaydot)
Truls skal også ha fortvilt over å bli behandlet som et skjønnhetsobjekt på flere hundeutstillinger. (Foto: flickr.com/jaydot)

– Tvinges til å sove i kurv.

I dag arrangeres et fakkeltog i Sandnes for Truls (2). Lokalbefolkningen har latt seg sjokkere av rapportene om at hunden holdes som slave hos en familie i kommunen.

– Den er fratatt alle rettigheter, og eierne forventer at Truls lystrer den minste ordre. Han får bare komme ut i dagslys et par timer om dagen. Ellers er han sperret inne i familiens hus, forteller initiativtaker Jørgen Berge Åsland, som forventer flere tusen i toget.

Dyrevernalliansen NOAH har også dokumentert at 2-åringen blir kontrollert av en slags lenke rundt halsen som er festet i et bånd. Om natten blir Truls tvunget til å sove i en kurv.

– De gangene Truls har nektet å sove i kurven, har han blitt æresskjelt og kalt «slem» foran fremmede mennesker. Middagen må han innta fra en skål på gulvet, sier Siri Martinsen.

Hun er svært bekymret for Truls’ medisinske tilstand.

– I løpet av to år har han bare fått gå til lege en gang, og det var for å bli kastrert. Den eneste kontakten han har med omverdenen er når han bjeffer over hekken til naboen som kommer hjem fra jobb, eller når han er på luftetur og lukter fremmede i skrittet.

Åsland sammenlikner overgrepene mot Truls, med østerrikeren Josef Fritzls forbrytelser.

– Det er helt utrolig at dette skjer i Norge. Man sier at hunden er menneskets beste venn. Men hva slags venner er det som står og ser på mens du gjør fra deg, for så å putte ekskrementene i en liten pose? Det er så sykt og så nedverdigende at jeg ikke har ord.