(skjermdump: nrk.no)
(skjermdump: nrk.no)

Arrangementsjerner fra hele verden.

Tromsø by arrangerer i disse dager et arrangement. Ordfører Jens Johan Hjort er stolt over hva byen har fått til.

– Ja, det er utrolig stort. Her er det mange sitteplasser, utallige frivillige og logistikkproblemer – akkurat som på arrangementer, sier ordføreren til 5080.no.

Han legger til at han er stolt av at en liten by som Tromsø faktisk kan tiltrekke seg arrangementstjerner fra hele verden.

– Folk bor på hotell over flere dager. Tenk bare på at vi, så langt mot nord, trykker opp programmer på engelsk! Det er helt unikt i disse naturskjønne omgivelsene.

Hjort er ikke redd for at selve arrangementet overskygger det faktum at Tromsø arrangerer et arrangement.

– Nei, det tror jeg kommer tydelig fram i f.eks. NRKs dekning. Der har jo et av hovedpoengene vært selve arrangementet, og at det arrangeres i nærheten av Ishavskatedralen og Tromsøbroa.

Arrangørene har påpekt at arrangementet er verdens fjerde største, målt i antall deltagerland. Det er f.eks. over fem ganger så stort som verdens største turnering (verdensmesterskapet i fotball) som bare har 32 forskjellige lag.

– Dette er arrangement på øverste nivå. Jeg er sikker på at når arrangementet er over, vil arrangører over hele verden være enige om at dette har vært «the best event ever!»