(foto:flickr.com/tromsarbeiderparti)
(foto:flickr.com/tromsarbeiderparti)

– Helt unikt, sier Hausberg.

Tromsø-ordfører Arild Hausberg innkalte i dag til pressekonferanse på kommunehuset for å informere om Tromsøs nye fremtidsplaner.

– Etter at Sps Trygve Slagsvold Vedum fikk avslag da han ba Michelle Obama opp til dans, føler vi nå at veien er åpen for Tromsø, sier den entusiastiske ordføreren.

Hausberg mener en dans med Michelle Obama vil sette Tromsø på kartet en gang for alle, og slik løse kommunens økonomiske problemer.

– Når man har tapt mange penger, må man satse høyt for å vinne dem tilbake. Jeg har sett på spilleautomater at det blir større sjanse for å vinne når noen ikke har vunnet på en stund.

Ordføreren tror dansen vil bli helt unik, og satser på å få den gjennomført i 2020.

– Planen er at vi skal danse under midnattssolen på Mandela-sletta mens det står skrevet med ild på Fløya: «Tromsø + Michelle = unikt».

Han tror Tromsøs mange erfaringer med å gjeste svarte mennesker av stort internasjonalt format vil være avgjørende for at Michelle Obama takker ja.

– Til nå har vi hatt besøk av Nelson Mandela, Snoop Dogg og 50 Cent. Det er klart dette vil veie tungt når jeg skal spørre om hun vil danse med meg.

Skulle Barack Obama bli sjalu, har Hausberg tenkt på det også.

– Det er til sånne ting vi har Hurtigruta til. Får Barack lov å leke kaptein på den, vil det meste bli tilgitt, smiler ordføreren.