Både SV og Sp tok i dag ut dissens mot regjeringens avgjørelse om å innføre tjenestedirektivet i Norge. – Jeg hadde ikke snøring på hva Jens bablet om, sier SPs leder Liv Signe Navarsete etter regjeringsmøtet i dag.

Regjeringsrepresentanter fra både SV og Senterpartiet klaget i dag over at tjenestedirektivsaken var altfor komplisert til å sette seg inn i. – Jeg skjønte ingenting av den saken. Er det forresten noen i hele landet som forstår hva dette går ut på? lurte Bård Vegar Solhjell.

Mye av misnøyen skal ha handlet om at saksdokumentene inneholdt alt for mye ren tekst. Navarsete klaget også på at Stoltenberg gav regjeringsmedlemmene i oppgave å lese gjennom alt over helgen. – Bård Vegar er undervisningsminister, og han sa at sånt er ikke lov, sier en oppgitt Navarsete, og fortsetter: – Vi hadde jo besøk i helgen og allting. Nei, Senterpartiet hadde ikke noe annet valg enn å ta ut dissens.

Liv Signe Navaseter er helt utslitt etter en helg med besøk og tjenestedirektiv.

Heller ikke norsk media forstår noe av tjenestedirektivet. – På tross av mange førstesideoppslag og lange ledere, aner vi ikke hva vi skriver om, sukker VGs politiske redaktør, Olav Versto.