Norsk Forening for Stramme Tjukkaser reagerer på fremstillingen tjukke får i media. – Tjukke er ikke en ensartet gruppe, sier foreningens formann, Stian Rafto.

Det har vært mye oppmerksomhet på den økende fedmen i den vestlige verden. Rafto tar problemstillingen på alvor, men mener man ikke har en ryddig nok diskusjon: – Hvem er det man snakker om? Fedme kommer i alle fasonger og valører. Vi har tjukke med hard sprettmage, skikkelig bløte tjukke, pæreformete tjukke, tjukke med tynne armer, ballformete tjukke, tjukke med små kjappe bein, ja jeg kunne fortsatt i det uendelige, tordner Rafto.

Rafto, som selv har en stram tjukk kropp, sier at han ikke forsøker å rekruttere flere tjukke med dette utspillet: – De aller fleste av oss skulle gjerne ønske at vi var tynnere. Når det er sagt, vil jeg ikke assosieres med bløte tjukkinger. De er i en helt annen klasse. Jeg har små raske stubber av noen bein, og oppleves derfor som morsommere og mindre tjukk. Jeg gjør meg f. eks. godt i komedier, forteller han.

Etikkredaktør i Dagbladet, Lars Helle, sier til 5080 at Dagbladet ikke kan ta slike hensyn i dekkningen av fedme-epidemien: – Våre lesere har et sterkt skjære-alle-over-en-kam-behov. Dette må vi ta på alvor.