(foto: flickr.com/jm999uk)
(foto: flickr.com/jm999uk)

Mener kritikerne har oversett et viktig poeng.

Etter at den nylig inngåtte avtalen mellom Telenor og Vimpelcom ble kjent, har en del kritiske røster bemerket at avtalen har flere problematiske sider. Blant annet skal selskapet være registrert i skatteparadiset Bermuda.

– Klart, det vil alltid være kritikere, men jeg tror kritikerne overser at vi kommer til å tjene sinnsykt mye penger, jubler Telenor-sjef Jon-Fredrik Baksaas.

Transparency International frykter at omstendighetene rundt avtalen kan føre til korrupsjon og «spesiell» bokføring. Telenor-sjefen avviser igjen kritikken:

– Når det gjelder anklagene om korrupsjon er det et veldig viktig poeng som ikke kan understrekes godt nok: Vi kommer til å tjene noe så inn i helvete, forpult mye penger. Det er så store summer at kritikken blir marginal i forhold.

Regjeringen, som gjennom staten er hovedaksjonær i Telenor, har også betenkeligheter med avtalen, og har vedtatt at den må godkjenne avtalen.

– Staten har et ansvar for at avtaler i våre selskaper holder en høy etisk standard. Dette ville vi selvsagt tatt hensyn til, hvis det ikke var fordi at vi kommer til å få så fordømt mye grunker.