Sammenlikninger med trygdede tynger Bergen (foto:flickr.com/sunny256)
Sammenlikninger med trygdede tynger Bergen (foto:flickr.com/sunny256)

Bergenstvillingene Endre og Erik Mikalsen raser mot Frps sammenligning av Bergen og uføretrygdede.

I et utspill fra Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde om uførtrygdene til Dagbladet, sammenlignet Tybring-Gjedde antall uføretrygdede i Norge med antall innbyggere i Bergen. Denne sammenligning har fått mange bergensere til å se rødt. – Det er det verste jeg har hørt. Vi i Bergen har alltid jobbet ræven av oss, sier en sint Endre Mikalsen.

Erik Mikalsen, som har litt lengre utdannelse en sin tvillingbror, mener Tybring-Gjeddes uttalelser er nok et eksempel på den økende antibergenserismen i Norge. – Vi bergensere har opp gjennom historien alltid fått mye pepper for vår kulturarv. Bare se på realityserier, det er alltid bergenseren som blir stemt ut først, sier Erik Mikalsen.

I følge Mikalsenbrødrene var det ikke bare sammenligningen som skapte sinne. -Tybring-Gjedde sier til Dagbladet at han ikke vil henge ut uføretrygdede, men at det er systemet det er noe feil med. Men det er på en måte enda verre, for da sier han at uansett hvor mye vi bergensere forandrer oss, blir det feil. Fordi det liksom er noe galt med byen, sier Erik Mikalsen oppgitt.

Erik Mikalsen har i kveld sendt brev til Jonas Gahr Støre, i håp om at han kan stoppe den økende antibergenserismen. Ifølge Endre Mikalsen trenger man bare å endre holdninger overfor de bergensere som fysisk bor i Bergen. – De judasrævhålene som har flyttet til Oslo eller Trondheim kan bare trøkkes ned i driten.