(foto: flickr/sosialistiskvenstreparti)
(foto: flickr/sosialistiskvenstreparti)

Stoltenberg takker Pavlov.

– Jeg var ikke trygg før Schjøtt-Pedersen på Soria Moria stakk hodet sitt inn gapet på Audun Lysbakken, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Hendelsen statsministeren snakker om markerte slutten på en lang treningsprosess som hadde det formål å gjøre SV-politiker Audun Lysbakken klar for regjering.

– Vi benyttet oss av Pavlovs ide om «klassisk betinging». Hver gang vi stilte Audun et kritisk spørsmål, fikk han mat dersom han klarte å henvise til Soria Moria-eklæringen, og blokkere all radikal hjerneaktivitet. Som en bi-effekt av innlæringen gir han også labb hver gang telefonen ringer.

Stoltenberg er glad for at de klarte å temme Lysbakken, men innrømmer at han er bekymret for eks-regjeringsmedlem Bård Vegar Solhjell som nå er sluppet løs i det fri.

– Vi er usikre på om Bård Vegar vil takle det ubeskyttede livet utenfor regjeringen. Han er avhengig av at en flokk tar seg av ham, ellers er jeg redd for at han vil få store problemer med å skaffe seg mat, sukker Stoltenberg.

– I morges mottok vi en forespørsel fra Akvariet i Bergen som vil bruke ham i sine daglige oppvisninger, men jeg er redd Bård Vegar vil få problemer med innpass blant selene som fremdeles er sure etter at studentene ikke fikk innfridd 11 måneders studiefinansiering.

Audun Lysbakken sier til 5080posten at han er glad for å være med i regjeringen:

– Jeg tilhører politiker-menneskene, jeg forstår det nå. Klart, jeg vil aldri glemme de radikale ulvene som oppdro meg, eller den glade bjørnen som sang og danset med meg i skogen, men det er ikke blant dem jeg hører hjemme.